Реших да бъда днес красива,
Облякох си най чудната премяна,
Гримът оправих, сресах си косата,
Но нещо в мен не беше като трябва.
Зачудих се и мислих дълго,
Пробвах две, три, четири рокли,
Но нещо все не беше си на място,
Дори и с перлените вещи.
Накрая се усетих и усмихнах
И мигом всичко стана тъй прекрасно,
Деня приветства ме щастливо
И тръгнах аз по пътя страстно.
Научих си урока и зная вече,
Не в роклите и перлите е скрита красотата,
А вътре някъде дълбоко в душата.
Излиза тя наяве само
когато от сърце усмивка подариш.
Когато с щастие е пълен,
Светът ти най-красив.
© Йълдъз Пелтекова All rights reserved.