Jun 29, 2020, 10:52 PM

Щастлива сега... 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
558 1 6

Щастлива сега…

 

Сякаш едва сега съм се събудила,

след стогодишен сън очи отварям,

и макар да не помня каква съм била,

не се страхувам да бъда тази която съм…

 

Сякаш съм живяла някога преди,

но вървяла съм като насън уви,

по пътя-стъпките в някоя картина,

а сега виждам слънцето долу от земята.

 

Животът не може да застане на едно място.

Страданието и щастието композират го.

И може би никога няма да стигнем края му...

Затова щастието е – да живеем тук и сега.

 

Нищо и никой не може да спре хода си-

знаем че това което идва ще се случи.

Светът ни изведнъж може да се промени-

но само ние държим щастието в себе си…

 

Сега след като чух сърцето за първи път,

чувствам се толкова жива и щастлива.

Може би не знам какво ще ми се случи,

но в крилата на любовта ще остана…

 

Чувствам се толкова жива и щастлива-

защото в този живот мога да обичам.

Защото мога да усетя лъчите на слънцето.

И мога да прегърна земята на която съм родена.

 

Чувствам се толкова жива и щастлива-

защото в този живот избирам да обичам.

Защото мога де се спра в миг на щастие-

защото избирам да продължа и след него.

 

Чувствам се толкова жива и щастлива-

защото в този живот избирам да обичам.

Да обичам всяко едно стръкче живот-

всеки дъх, който мога да поема...

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Цветенце! Поздрави и на теб! ❤️🌺🌻🌼
  • Много живо и истинско е стихотворението ти, Лили! Всеки човек е отговорен за собственото си щастие. Търсим ли го отвън, навярно никога няма да сме истински щастливи. А ти Лили, бъди! Поздравявам те!❤️
  • Благодаря ти, Гавраиле! Поздрави!
  • Поздравление!
  • Благодаря от сърце! 😊
  • Когато човек си даде сметка, че освен в литературата, в живота не съществува друго време освен сегашното... какви неща се случват Прекрасно! Поздравления!
Random works
: ??:??