ЩЕ БЪДЕ
До леглото ти ще идвам всяка нощ
на пръсти, без да ме усетиш,
дори да съм натрапник, лош,
че любовта ме е довела, ще се сетиш.
Ще те погледам и помилвам
нежно, с мека, топла длан,
а може би до теб ще се завия,
но събудя ли те, след това не знам.
Ще бъде дълга нощ, като онази,
помниш ли, не бе отдавна,
ти само с обич ми показа
безмълвно как душата се отдава.
--------------------------------------------
И покорна после ще заспи
в прегръдка, чак до сутринта,
тогава ангел свят ще се яви
с вълшебна арфа във ръка.
И звуците на вечната соната
за любовта ще зазвучат
със струните най-тънки на сърцата,
Любов, ще те благословят.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.