Feb 19, 2023, 5:47 PM  

Ще бъдеш тук, докато нас ни има 

  Poetry
219 1 4

Наричат те Великият герой,

наричат те Апостол и Икона.

Ти носиш на сърцата ни покой,

ведно с това издигаш ни в простора.

 

Щом стъпя върху хладната земя,
обзема ме емоция преломна.
Запомнила е гордата снага –
тя влела е енергия огромна.

 

Отде да взема думи, я кажи,

че твоя героизъм да опиша?

Отвсякъде прокрадват се следи,

отвсякъде духът ти още диша.

 

Ликът ти от портретите мълчи,

мълчи, ала с мълчание говори.

Извират от очите ти лъчи,

които за душите ни се молят.

 

Затуй ще бъдеш тук, докато нас

ни има, осъзнали що е смисъл.

Те, твоите дела са мощна власт,

а думите ти – всепронизващ писък!

 

По случай 150г. от гибелта на Васил Левски. Поклон!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви, Краси, Миночка, Ели! Всяка дума за него е като мехлем за душите ни, каквото й да напишем и кажем, все ще е малко. Велик!
  • Поклон пред Апостола на свободата! Дани, поздравявам те за прекрасното стихотворение!
  • Дани, пропуснала съм това невероятно посвещение. За Апостола, думите не стигат. Хареса ми!
    Благодаря ти!
  • Поклон. Мълчанието винаги говори повече, но само, за който е дадено да чува.
Random works
: ??:??