Jan 16, 2020, 11:31 PM

Ще изчезнеш 

  Poetry
334 0 0

ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ

 

Ще те заключа в глътката вино.
Ти ли сложи в него черен пипер?
Пáри в гърдите жар и е горчиво.
Изчезва ли от огън тежък хабер?

 

Тежи на сърцето, сякаш прокоба,
невярна кама на две го разсича,
пушек химерен излиза от гроба,
винени капки по устните тичат.

 

Мътен е погледа, но ти си в него,
легнал на хълбок галиш косите и.
Топи се от лъжите, в очите те гледа.
С целувки подклаждаш мечтите и.

 

Остани си при нея! А аз ще пия
от виното – черната ти изневяра.
Димът от цигара снагата си вие.
В него ще изчезнеш – винена пара.

 

16 01 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??