Ще минават години и време, и хора.
Някой ден ще сведа побеляла глава.
Ще налегне сърцето ми сива умора,
но пак ще осъмвам щастлив от това,
че съм бил на света, че съм любил и страдал,
че съм брулен от зли и добри суховей.
Дори и когато в безсилие изпадам,
нещо в мен все ще крещи и ще пей.
© Валентин Миленов All rights reserved.