Nov 21, 2011, 7:38 PM

Ще можеш ли? 

  Poetry » Love
1415 1 22

Ще съградиш ли замъци под сребристата, бяла Луна,

ще запалиш ли с кремък и съчки звездите - брилянти космични,

ще свържеш ли в панделка нежна бризá с утринта,

та твоя да бъда, но без мислите си логични?

 

 

Ще посееш ли приливи, жадни за мойте уста,

ще поръсиш ли с миди и пясък косите ми нежни и меки,

та когато върху ми е бялото на старостта,

да ме скъташ на топло, а и навеки?

 

 

С топли длани ще погалиш ли двете ми морни очи-

слънце да има до сетния край на деня ми?

А когато при мен на леглото приседне Смъртта,

към Отвърдното кротко да сбера за молитвата длани!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??