Sep 5, 2010, 8:19 AM

Ще отварям широко прозореца 

  Poetry » Other
722 0 12
Ще отварям широко прозореца.
Вратите ще държа открехнати.
Докато чакам потънала в спомена.
Докато чезна сред всички илюзии.

Леглото ще застилам в утрото.
Щорите ще гледам още вдигнати.
Докато чезна, години потънала...
В тази мъчна измислена истина.

Ще вървя и ще моля прокудена
по трънливия брод изоставен.
И ще гледам гората учудено -
с празен взор безпощаден.

Ще съм боса във бяло облечена.
Ще кървят нозете от тръните.
И дантели ще късам покварена.
Сухи клони ще станат дланите.

Ще пълзя и проклинам надеждата.
Като призрак ще бъда в нощта.
И във бяло отново облечена,
ще стоя пред олтара сама.

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??