Няма ги, няма ги - бях ги оставила
на етажерката, до „Буратино”?
Спешно ми трябват, а как да направя
на Росинант превръзка без бинтове?
Значи ще взема от чекмеджето -
нищо, че там не ми дават да бъркам.
Спешен е случаят, а е прието
раната първо със йод да се търка.
Дръж се, мой смели и мил Росинанте!
Моята рана е лека, ще чака.
Докато баба ми спи на дивана,
ще те превържа и гушна, юнако!
Ох! За ухото? Пусни ме, та аз съм
непобедима Принцеса и Воин!
А на Принцесите им е белязан
с битки и смели победи живота!
Няма да седна с бои да рисувам!
Бабо, заспивай си пак на дивана.
Конят ми трябва да се излекува,
а и онази Ламя кой ще хване?
Мляко не искам! И роклята също!
Как се препуска със рокля във битка?
Моля те, бабо, в момента във къщи
има война, какви ти напитки?
Само почакай! Ще стана голяма,
ще съм Кралица за чудо и приказ!
А Росинант – боен кон! И на двамата
нека коне и кралици завиждат!
Весело непорèстване, деца от всички възрасти. Стихотворението няма претенции за изключителност :)
© Ели All rights reserved.