2.06.2012 г., 9:57 ч.

Ще стана Кралица! 

  Поезия » Друга
764 0 8

 

 

Няма ги, няма ги - бях ги оставила

на етажерката, до „Буратино”?

Спешно ми трябват, а как да направя

на Росинант превръзка без бинтове?

 

Значи ще взема от чекмеджето -

нищо, че там не ми дават да бъркам.

Спешен е случаят, а е прието

раната първо със йод да се търка.

 

Дръж се, мой смели и мил Росинанте!

Моята рана е лека, ще чака.

Докато баба ми спи на дивана,

ще те превържа и гушна, юнако!

 

Ох! За ухото? Пусни ме, та аз съм

непобедима  Принцеса и Воин!

А на Принцесите им е белязан

с битки и смели победи живота!

 

Няма да седна с бои да рисувам!

Бабо, заспивай си пак на дивана.

Конят ми трябва да се излекува,

а и онази Ламя кой ще хване?

 

Мляко не искам! И роклята също!

Как се препуска със рокля във битка?

Моля те, бабо, в момента във къщи

има война, какви ти напитки?

 

Само почакай! Ще стана голяма,

ще съм Кралица за чудо и приказ!

А Росинант – боен кон! И на двамата

нека коне и кралици завиждат!

 

Весело непорèстване,  деца от всички възрасти. Стихотворението няма претенции за изключителност :)

 

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??