Jan 25, 2010, 9:52 PM

Ще те прегърна! 

  Poetry » Love
762 0 4

/ по Хилина Кайзер /

 

Влизам в този град, където Миналото

замръзна във сенки.

Тука пролита Животът в сребристата

боя на оградата...

Любовта е заспала във Фотото...

и всичко добро е останало

...ъмнайсет години назад...

Музикантът, зад ъгъла стене

и плаче със блуз...

В саксофонния куфар падат тъжни монети...

Светят стотинките с достойнството на десетки илюзии...

Слънчеви зайчета, по мазетата, светят...

Вечерите тук, са с цвят на тъмна къпина...

Със скърцаща нега е пропит тротуарът...

С фатален дъх на жена от филм на Фелини...

Изсъхнали пътища... Под светлината на фарове...

Влизам в града, за вестникарите тесен...

Чуждите болки кървят и протичат със гной...

Тук сънищата изчезват, под чадър поднебесен...

и Надеждата спи, под камъни, заупокой...

Със сълзи от дъжд, знай, ще стигна до тебе!

В цвят бадемов, знай, ще се върна!

Недоизречен думи... Недописани страници... Стена...

Недоизпитите устни... Ще те прегърна!!!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не смея да бъда несериозна тук, така че смао ще кажа, че ме прижлича магнитнмо тая хорористична поезия и ме кара да потръпвам от фамозната и кървяща прегръдка!


    Много, много добре. УСМИВКА!
  • Влизам в града, за вестникарите тесен...


    Браво, приятелю, цялото стихо е много наситено и картинно! Прегръщам те!
  • под чадър поднебесен...
    приказно и драматично, но и много носталгично
    поздрави!
  • Докосна ме.. ! Прекрасно е ..
Random works
: ??:??