Jan 11, 2020, 12:19 AM

Що за мляко? 

  Poetry » For kids
1571 7 39

През прозореца наднича
белоснежна чистота.
Сняг облякъл е земята.
Приказна е красота.


Роши - котето се чуди
с ококорени очи.
Нещо бяло вън се мъдри,
мляко е това, нали!?


Я да ида, да го близна.
Вкусничко ще е това!
Малее, колко е студено,
гърлото ме заболя!


Лапичката ми измръзна,
а мустака стана лед.
Що за мляко изстудено
наваляло е навред?


Няма да го хапна вече!
Искам топло... като крем!
Слънчо,  хайде покажи се,
млякото стопли за мен!

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Моят домашен любимец »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??