Apr 6, 2013, 8:18 AM

Щъркелът и внучката 

  Poetry » For kids
324 1 1

Щъркел, щъркел, дядо, виж! –

на гнездото си стърчи

и потраква с клюна триж:

„Здрасти – казва – я поспри

да ти кажа откъде съм

тази пролет долетял.

Идвам тук със поздрав – песен,

дар от племенния крал

чак от Африка гореща.

В кошничка от здрав сезал

нося от децата пресни

киви, манго, портокал.

От гнездото ще ти пусна

да опиташ пресен плод –

толкова красив и вкусен

долетял без път и брод.”

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??