Aug 1, 2016, 6:56 PM

Шумове 

  Poetry » Civilian
837 1 0

Шумове...

Ако в шумовете на града

ний чуваме крясъци

единствени и странни,

а ни се струват елементарни,

то е защото тези шумове

са шумове останали след

смъртта на нечия любов.

Ако някоя мисъл

в ума ви заседне

и здраво зацикли

за вас нелогично,

то ще се сетите

колко любов

бива

     убивана

         в шум на пари,

в дим от цигари и крем за пети…

Но въпроси задайте,

въпроси,  колеги:

Дали бабата с гевреците обича,

дали контрольорът с билетите обича,

дали съседката с котките обича,

дали слепият до подлеза обича???…

 Тогава ще видите как

светът ви пробужда се,

в миг преобръща се,

по – хубав  става, по – интересен,

по – сговорчив, макар и нелесен,

и тогава ще видите как червеят клет,

за който се мислите, поглежда напред

и се радва, че страда от любов,

а светът нов,

който открихте,

в който вий стъпвате,

а стария изгорихте,

ви дава това, което вий търсите,

само след като сте го вече осмислили.

                            12.06.16г.

© Дилян Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??