Nov 20, 2009, 8:14 PM

Сила да живееш 

  Poetry
644 0 5

Дойде при мен напълно разрушен,

приятел и подкрепа да потърсиш.

И поглед съпричастен търсиш в мен,
поне за миг в него да потънеш.

 

Сълзите ти избърсвам с тъга 
и чувствам, че и аз в тях се давя, 
оттук нататък само самота,

която никога не се забравя.

 

Приятел съм и искам да помогна,

да кажа нещо истинско и силно, 
но как с думи болка толкова черна,

от пустата душа аз да изтръгна.

 

Дойде за отговор, чета го в очите,

детето си ти как да надживееш. 
Поглеждам те, избърсвам пак сълзите, 
и моля се да можеш... да живееш!



посветено

Приятел изгуби тригодишното си момиченце при катастрофа миналата седмица.

Почивай в мир, ангелче!

© Наталия Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??