Силата на ангела
В нощта тъмнината царува,
oбвила света, скрил светлината.
И с нея и последната жива надежда
за утеха... за спасение... за радост.
Тих глас пее в тъмата, разкъсва я...
Нежна мелодия от времена забравени,
когато слънцето огряваше сушата
и сгряваше човешката душа.
Светът е като лед, изпълнен с лъжи,
отчуждение и фалшиви усмивки.
Когато си сам, самотен... изоставен,
светъл лъч за тебе няма.
Но и от надежда не се отричаш,
че твоят ангел ще дойде при теб,
пеейки своята песен, за по-добър ден:
“Ще те спася от самия себе си,
от демоните на нощта.
Тези обещания за слава и късмет,
всичко, за което по-рано си копнял...
Ще те спася от самия себе си,
от тези гласове, призоваващи те,
давайки ти предложения примамливи -
продай душата си на дявола
и този танц ще продължи завинаги.
Ще те спася от самия себе си...
Позволи на ръцете ми да те обгърнат
и да те проведа през нощта,
нека да те водя, докато видиш светлината”
И ти усещаш прегръдката топла,
на две ръце, в които прелива любов.
Чувствах близост, непозната досега,
събуждаща в теб усмивка забравена.
И този глас, загубен нейде в мрака, идва ,
обгръща те с наметало прозрачно,
заглушава гласовете злонамерени,
сега и завинаги, те изчезват.
И щом отвориш очи, ще видиш утрото
и ще се почувстваш като новородено.
© Диляна Неделчева All rights reserved.