Apr 14, 2023, 8:56 PM

Силните души 

  Poetry
230 0 1

За силните са жарките копнежи,

защото Бог призвание е дал.
И нямат шанс житейските метежи,
когато Бог ръка им е подал.

 

Съдбовните врати ще се отворят
и ще посрещнат силните души.
Завинаги врати ще се затворят,
дори от болка тяло да кърви.

 

Звездите ще огряват коловоза
на сгушения в дебрите баир,
а залезът ще рецитира проза,
която ще посипва земна шир.

 

Зората ще разгъне  пъстротата
на утрото, пробудено от смях,
а споменът ще маха на тъгата,
която ще прегръща идващ грях...

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??