Jun 1, 2017, 10:15 PM

Синьозелено 

  Poetry
422 0 0

Синьозелено

 

Сънувах два цвята.
Зелено и синьо.
В съня си пресмятах
как
ще бъде красиво.

 

С хлорофилни пигменти
платното поръсих
и зачаках притихнал,
светлината отгоре.

 

И ето
идва моментът
когато,
зеленото почва да диша,
а синьото
неусетно отваря пространство,
в което този стих
за теб
да напиша.

 

Сънувах два цвята.
Зелено и синьо.

 

© Иван Бърдаров 2017. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??