May 5, 2011, 7:05 PM

Сиромашка пролет 

  Poetry » Other
657 0 17

Бедността превръща
ропота във шепот,
волята - във вопъл,
волността - в каторга.
Сиромашка пролет
сбира тъжно в шепи
сълзи от дъждеца -
дар от Свети Георги.

Бедността нагарча –
див пелин във вино,
и току преплита
прашните си стъпки.
Тъй – куцук, куцук, и
цял живот премина
под небето сиво
с облачните кръпки.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??