May 21, 2011, 10:54 AM

Сиромашко лято 

  Poetry » Love
550 0 0

                                               СИРОМАШКО   ЛЯТО

 

О, ти за мен си мойто сиромашко лято!

Ти стопли моя ден във есента...

Със твойте чувства ти ме надари богато.

И стана моят смисъл на света!...

 

Ухаеш ти във моята кристална ваза...

Изпълваш късния ми ден с цветя...

Вълшебната си приказка ти ми разказа

за мойта младост, гдето отлетя!

 

И днеска синьото небе над мен сияе,

и багрите му приказни блестят.

Наверно  лебедовата си песен пея,

но пъпки на надеждата цъфтят!

 

Дали си ти измислена от мен - не зная.

Но си като красивата дъга!

О, позволи ми в песните си да те славя!

И да приема твоята ръка!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??