Jul 23, 2024, 2:42 PM

Ситуация 

  Poetry
118 0 0

Тез дни върти се в главата ми,

стих от детска песничка една,

"Как на кон от злато

ще дойде огненото лято".

 

Този кон ако го хвана,

в дън гори телилейски ще го пратя.

 

Байгън ни дойдоха тез горещини,

че и разхлаждане не се яви.

Водата морска е, като чай

и рибата черноморска изчезна комай.

И за капак, за зло или за добро

във Варна черен гларус от нейде долетя.

Хареса си града и тук заживя.

 

Така я караме, не зная докога!?

Мечтаем си за зима, за хладина!

© Румяна Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??