Feb 1, 2009, 11:31 PM

Сивотата може да е цветна 

  Poetry » Love
832 0 20

Сивотата беше моя цвят,

макар да е безвкусен и безличен.
Усмихвах се на всичко, на инат.
Не ме болеше, даже от ревнивост.

Не се допусках. Нямах аромат.
Бях добра, но не и добродушна
Умело спирах ,,мъжката'' сълза,
понечила по пътя да се спусне.

Забърсвах с длани погледа суров.
Помахвах от учтивост и от липса...
Преструвах се, че всичко е наред
и даже си втълпявах, че обичам.

Открадвах от луната. За из път.
И крачех по пътеката и светла.
По пътя си те срещнах и разбрах,
че сивотата може да е цветна.

Отведе ме до слънчевия кът,
където със дъгата ме посрещна.
Където двама, само ти... и... аз,
боготворяхме любовта ни...
                                                   грешна!


© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??