Jun 21, 2016, 3:51 PM

"Сивото" ежедневие 

  Poetry » Other
450 0 2

Наричат ежедневието – „сиво”.

А то приема, че такова е и се смирява.

Макар че би могло да е красиво

и обич, и надежда да раздава.

 

Кой отговорен е за сивотата

и за отлитащите скучни дни?

Нали сами избираме на красотата

да кажем: „да” или пък „не”? Нали?

 

Когато се огледаш дали виждаш

цветя и слънце, птици в полет волен?

Или не вдигаш поглед от земята,

търсейки повод да си недоволен?

 

Да, има мръсотия и страдание

в света около нас, не споря.

Но отдам ли им достатъчно внимание,

как с недоволството ще се преборя?!

 

Какъв бе днес денят за теб? Дали

видял си само скука, сивота?

Знай, ако човек отвътре е красив,

навсякъде открива доброта.

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??