С години все се скитам по света
и не усетих кога обиколила съм земята
в търсене да срещна по света
поне една душа позната.
Една душа, която да ме върне към дома,
към свидната ми родна стряха
и с нея хляба си да споделя,
замесен с мъката на сиромаха.
Щом в гостоприемството на чуждата страна,
заобиколена от светлинните реклами,
аз през сълзите си видях пак родната земя
през гори, морета, океани...
© Росица Димова All rights reserved.