Все пътувам нанякъде,
все нова къща подреждам,
успяла-неуспяла старата да изкусуря,
все нови ветрове ме отвеждат
в посоки странни, докато
цялата Земя обиколя...
И все искам покрай мен
да е слънчево и красиво,
да ме целува новият ден,
и сърцето ми да е щастливо...
... Но все нещо му липсва
да е цялостно –
ЛЮБОВТА щом я няма –
дори и целия свят да имам –
това ще е само измама...
© Ивайла Славова All rights reserved.