Oct 6, 2017, 12:31 AM  

Скитник 

  Poetry » Other
406 4 8

               Не правете ми удобства,

               идвам аз от Долната Земя.

               Там, до цъфналият кестен,

               със звезди наметнат, ще преспя.

 

               И курбан недей колете!

               С кръв не цапайте нощта!

               Стига ми да хапна вяра,

               малка, но от праведна душа.

 

               И килими меки не тъчете,

               да пристъпва моята тъга.

               Стига ми да прислоня нозе,

               уморени в бяг, до Любовта...

 

               Ще погледам малко отстрани,

               радостен, че има и щастливи.

               И ще тръгна рано призори,

               пак по друмища трънливи.

               

               

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??