Sep 3, 2019, 6:20 PM

Скоро тя ще те забрави 

  Poetry
627 0 2

Тя още малко ще  поболедува.
И ще те забрави безвъзвратно. 
Макар и трудно, ще се излекува.
Тя дала е най - ценното безплатно.

 

Тя още малко ще поболедува,
пълзейки под ру?ните на любовта.
Ще я блъскат чувствата и ще сънува,
ще се порязва на разбитите стъкла.

 

Ще се препъва във мечти несбъднати.
Ще вижда свят жадуван, но не бивал.
И всеки спомен, в опит да изтръгне
ще боде, и повече ще се забива.

 

Тя още малко ще поболедува.
Ще й горчи отровата от твоите слова.
В гърдите мълнии и огън ще побушуват.
Ще оздравее, но ще погребе мечта.

 

А след бурята и счупените клони,
и смазаните цветове в калта,
от твоите отломки след погрома,
ще покълне пак със цялата си красота.

 

А ти стоиш, отлитат безвъзвратно
чувствата, мечтите, любовта.
И разбираш, че най - ценното е винаги безплатно
и винаги е подарено от душа.

 

03.09.2019         В. Тодорова

© Valya Тodorova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Блу!
  • Хареса ми. "най - ценното е винаги безплатно и винаги е подарено от душа."
Random works
: ??:??