Jun 1, 2008, 12:34 AM

Скрита обич 

  Poetry » Love
713 0 3
Очите ти, красиви и небесни,
изгарят ме със свойта топлина.
Нея лъжеш, но за мен са честни.
Аз зная твойте тайни до една.

Колко пъти при мен си бягал,
когато си се чувствал сам?
Дори за секунда дали си отлагал
да ми кажеш нещо, което не знам?

Колко пъти насила си втълпяваш,
че разчиташ повече на нея?
Нима след туй не установяваш,
че да те слушам само аз умея?

Нима, когато я защитавам,
не будя твойто възхищение,
че тя от мен те отдалечава,
а аз търся на проблемите ви разрешение?

И защо аз зная тези проблеми,
след като уж тя ти е по-близка?
Тайно крадеш от нея време,
за да говорим. За да ме искаш.

Безумната ни обич ни убива.
Ще можем ли някога да спрем
да вярваме, че с друг сме по-щастливи?
Ще спреш ли да се връщаш при мен?

Ще видиш ли, че всъщност ме обичаш?
Нима не търсиш моите очи,
когато имаш нещо съкровено да изричаш?
Нима ще оставиш друг да ме има, както ти?

Сърцето ми към теб си приковал,
но някой ден аз ще избягам
с всичката скрита обич, която си ми дал.
Тогава кой свещ в нощта до теб ще слага?

17.05.2003г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Само ,който е чувствал такава обич може да разбере колко я хубаво написаното.
  • Скритата обич е болка...
    Поздрави!
  • Очите ти, красиви и небесни,
    изгарят ме със свойта топлина.
    Нея лъжеш, но за мен са честни.

    Ааа, "честни сини очи"... знаем го тоя филм!
    Обаче щом нея лъже, няма да се спре само с това, за съжаление!
Random works
: ??:??