Jun 18, 2020, 10:21 AM

Слабост 

  Poetry
496 7 10

Заведѝ ме, където поискаш...
Аз през целия път ще мълча
и в ръката си вяра ще стискам.
Тя е цяр за разбити сърца...

Покажѝ ми какво те тревожи,
допуснѝ ме до страх и тъга.
Аз разбрах, че животът е сложен
през години на студ и мъгла.

Отпуснѝ се на моето рамо.
Позволѝ си да бъдеш жена –
и сгушѝ се в прегръдка голяма.
Мен ме няма. Сега си с нощта.


Затворѝ си очите... Сънувай.
Без крила ще заминем на юг.
Запазѝ си мечтите. Жадувай
и помнѝ, че вовеки съм тук.


 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??