Oct 26, 2010, 8:36 PM

Сладникавото най-нагарча 

  Poetry » Love
652 0 3

Вървяхме по слънца, които

изгаряха без жал нозете.

Остана вино недопито...

Живецът в погледа ни взет е

и устните мълчат сърдито.

 

Сценарият - така банален,

написан бе за аматьори,

със край - логичен и фатален,

но никой и не го оспори...

Бе слаб сезонът театрален.

 

Висят раздърпани афиши,

гримьорната е овдовяла,

по пода - плачещи клавиши

като във нощ преди раздяла...

И спира времето да диша.

 

Тъмнеят звездните костюми.

Прозорците са заковани.

След хиляди изящни думи

останахме си неразбрани

на този свят така безумен.

 

Осъмвам във крайпътно барче,

в бутилка спомена заключих...

Наивница съм, знам, макар че

все пак след тебе се научих -

сладникавото най-нагарча!

 

24.10.2010г.

© Милена Белчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Висят раздърпани афиши,
    гримьорната е овдовяла,
    по пода - плачещи клавиши
    като във нощ преди раздяла...
    И спира времето да диша."

    Дъхът ми спря... (Подобно времето)
    И ти признавам,че си права.
    Сладникавото непременно
    привкус горчив оставя за накрая...
  • Благодаря ви...
    Усмихнати случвания и празнични уютности пожелавам!
  • Браво!
Random works
: ??:??