Sep 11, 2012, 10:43 AM

След 06.09.2012 

  Poetry » Other
508 0 1

http://bnt.bg/bg/news/view/84120/den_na_syedinenieto

по минути 14.19  14.37-40  15.15-18

 

Фалшифицираха ни даже знамето.

Несъществуващ герб щамповаха на него.

Китайско е ментето. Но измамата

не беше разпозната ни най-бегло.

 

И кой ти гледа... Има ли значение

какво е знамето, макар да е светиня.

Високо Бог. А цар не щем. Спасение

ще има ли, страдалнице Родино?

 

На 57 място всъщност  е страната ни

по своето богатство (тоест бедност).

Та кой да проверява знамената ни

дали са истински и има ли нередност.

 

То и управниците ни менте са.

Животът ни – фалшив, та се не трае.

Лъвът от герба гривата разтресе,

а българинът спи, не знае и не хае...

 

Виж Уикипедия НАЦИОНАЛНО ЗНАМЕ НА БЪЛГАРИЯ

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Възмутително!... Поздравления за позицията, Нина!
Random works
: ??:??