Jul 5, 2021, 7:18 PM

След двадесет грама 

  Poetry
319 6 10

След двадесет грама душа,

Земята бездушно олеква.

Вървим към небето пеша,

сами си измисляме летви.

Прескачаме сляпо напред

през някакви ями дълбоки.

Подслаждаме утрото с мед,

вгорчаваме нощите с болка.

А иначе тънем в лъжи

а всяка лъжа ни убива.

Суетно животът кръжи

суетно се правим на живи.

След няколко пулса ще спрем,

цветът ни - проплакала есен.

Денят и без нас ще е ден,

но с двадесет грама по-тесен.

 

 

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??