Apr 8, 2012, 4:27 PM

След години 

  Poetry » Love
1181 0 13

Ще идвам след години първо тук

и стъпките ми споменът ще следва,

да спомня твоя смях и галещ звук,

и погледа ти в срещата последна.

 

На масата в крайчеца ще седя,

а келнерът ще сипе бяло вино.

Ще пия с бавни глътки самота,

че тебе... вече няма да те има.

 

Докато във припадащия мрак

изплуват неми сенките на минало

когато с теб седяхме крак до крак

и тънехме в нирваната на виното.

 

Ще идвам след години първо тук

във тихото бистро осиротяло,

да спомня твоя смях и галещ звук,

и допира до тръпнещото тяло.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??