Dec 2, 2012, 10:39 PM

След любовта 

  Poetry » Love
508 0 2

 

 

Сън, недоразказан след 12, 

защото не искам да се сбъдне.

Спомен приказен, 

който от мене ще си тръгне.

Думи, произлезли 

от влюбеното ми сърце.

Жестока истина,

удряща се в моето лице.

Истина или някаква 

илюзия неземна.

Лъжа след любовта, 

а толкова е ценна.

Искреност от тебе

така и не видях.

Мечти, вятърът или 

аз ги разпилях?

Градих ги на части и 

строях дворец прекрасен.

А ти с лъжи го разруши 

и сега е толкова ужасен.

Аз ли? Някъде там съм. 

В нищото.

С любов те изтривам 

и загърбвам излишното.

Любов ли казах? Няма я. 

Като че ли изпари се.

Ти ли? Някъде отиде.

Замина си, но, моля те, върни се!

 

 

© Иваничка Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??