Jun 15, 2007, 7:58 PM

След редакция мой стар стих 5 (Нашият общ дом) 

  Poetry
473 0 5
Задимен, опразнен дом -
на чувства до вчера посветен,
сам и наранен в света нов,
в ъгъла на злото бе захвърлен от теб.
В неговата основа беше светлина,
в стаите му гореше любовта ни,
от всеки ъгъл бе украсен с мечти,
защото ти беше сърцето в тялото ми човешко преди.
02.01.2003г
(Стар стих).

Нашият общ дом -
нашето общо минало - щастие...
Сега в какво се е превърнал той? -
В отломки след ужасен пожар...


Но не като този в сърцата,
които гореше преди...
Не, този пожар е наказание,
за нашата раздяла - помни!

В ъгъла на забравата - там, в твоето сърце,
го захвърли ти под "формата" на спомен...
В неговата основа беше светлина,
а в стаите му гореше любовта...

Той беше всичко най-красиво,
най-мечтано и обичано,
защото ти беше моето сърце,
моето тяло, сетива, очи... преди...!!!

© ГАЛИНА ДАНКОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??