Aug 14, 2011, 12:08 AM

След сто години 

  Poetry » Love
785 0 2

След сто години 

 

След сто години, когато погрознея,

дано ме намери някой млад, млад...

да ми каже: - Искам с тебе да живея,

да ти подаря целия свят.

 

След сто, обаче, няма да съм тука,

самотна ще си ида от света.

Очите ми ще търсят ли пролука

през пръстта да видят светлина?

 

За прегръдка вярна ми е само

тревата бяла в Майката - Земя.

Не ме оставяй, прегърни ме, Мамо,

събуди сърцето ми за топлина!

 

А бягаш ти от мен все по-далече,

ще ме оставяш ли все, докога?

Повярвай, без любов не мога вече

след сто години самота.

 

 

 

 

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??