Aug 31, 2021, 12:32 PM

След война 

  Poetry
655 1 6

Тишина. В тишината – врата.

Зад вратата – жена и дечица.

Пред вратата – усмихнат баща.

На небето – сълза на зорница.
 

Тишина и разруха без плът...

След война оцелелите плачат

и душите им клети кървят!

След война и животът палач е!
 

След войната си никой: тегло

на отдавна помръкнало тяло.

След войната усещаш, че зло

е човека докрай завладяло.
 

Да се върнем: врата. Тишина.

Зад вратата – жена и дечица...

Знам, крепи ви надежда една

за усмивки, но тя е вдовица...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??