Oct 13, 2010, 3:42 PM

Сливане 

  Poetry » Other
675 0 5

В следобеда лепкаво-гъст и бетонен

монотонно въздишат разнолики съдби,

вятър леко пилее косите, отронени

от сухи дървета. Танцуват мъгли

в дрипави рокли, със сенки размазани,

хладен дъжд със снагите им бледи флиртува,

слънцето вехне като нар, преди два дни разрязан,

стройни ята към надежда по-топла пътуват.

Есента без свян съблича жълтите си дрехи

и сладострастно ме примамва в своите обятия,

отдавам ù се цяла, после някак неусетно

в есен се превръщам - мрачна, тъжна, непонятна.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??