Oct 20, 2011, 8:57 AM

Случка 

  Poetry
504 0 2

Показа си зайчето

ушите от храстчето,

че надуши нослето

морковче в полето.

 

След него Лисана

се облизва засмяна -

как Зайо ще хапва,

наведнъж го излапва!

 

Но ето мама Мечка

ще е на Лиса пречка

пред вкусната вечеря,

замислена от вчера.

 

Тъкмо лошата Лисана

зайчето да хване

и каза Меца тежка:

"Чакай, Лисо, имаш грешка!

 

Месото заешко е вредно.

Вместо заека да дебнеш,

от билки супа си сготви

и всички зайци забрави.

 

Че с мене работа ще имаш,

ако от дума не разбираш!"

И зайчето страхливо

зарад мечката е живо.

 

© Елфида Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??