Sep 21, 2015, 6:10 PM

Случка на плажа 

  Poetry » Other
340 0 2

Тя стъпваше като газела,

вглъбена, сякаш по въже,

стотици погледи поела –

и на жени, и на мъже.

 

Остави плажната торбичка

на метри някакви от мен

и се съблече тук – пред всички!

на кърпа седна от сатен.

 

Косите ù се разпиляха

на кичури, като поток

и дълго пръстите плетяха

вълшебна топчица на кок.

 

Дори за миг не ни погледна,

а как сърцата разтуптя!

На пясъчна постеля легна

зареяна в безкрайността.

 

Усетила, че е горещо,

въздъхна морската вълна –

игрива, ласкава и веща,

изящните крака допря.

 

И сянка гларусът ú стори

пленен от тази красота.

На други вречена бе. Сори,

до нея млад левент се спря.

 

Пред всички той се разсъблече

по плувки в цвят – аквамарин

и с тяло бронзово посече

надеждите под свода син.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??