Слушала ли си
Слушала ли си шепота
на есенни листа на свечеряване?
А как пее сърцето, когато
изтръпнало от обич прелива?
И как през октомври
огън кладе слушала ли си?
Слушала ли си капнала сълза
как диша настръхнала от нежност.
Послушай ги, чуй ги, тогава
ще усетиш това мое обичане.
То е до болка, до лудост.
До без дъх е. Усещаш ли го? Кажи.
Копнежа на сърцето? И обичането...?
Усещаш ли ги?
©Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов All rights reserved.