Oct 9, 2019, 12:08 AM

Сляпата неделя 

  Poetry » Other
245 2 3

Дали е сляпа " сляпата неделя"

или очи тя жъне с лунен сърп.

Краде сърца от майчина постеля

и води ги на звезден кръстопът.

 

Дали е сляпа само във неделя

или е скрила нежна слепота

в очите сини на предела,

там дето ражда любовта.

 

Кога започва и кога завършва,

защо неделно сляп е той, света.

И кой врата от кал затръшва

пред погледа незрящ на любовта.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??