Jul 27, 2008, 9:25 PM

Слънцето и малкият Принц 

  Poetry » Other
653 0 4
 

 

То, слънцето, неуморно

целия свят обикаля.

От сутрин до време морно

златният му диск се търкаля,

от високо нас, хората,

то наблюдава

и живот

към годините ни додава.

То вижда как се храним,

как пеем,

как тъжим,

как се радваме и се смеем,

как се потим,

колко радост и колко печал

в сърцето си побираме...

въобще всичко -

как живеем и как умираме.

То знае защо се раждаме,

защо живеем и кой ни прибира.

Да, Слънцето е всесилно,

То движи всемира...

- Не си ли самотно, 

 Ти, наше слънце?

- Не! - защото имам Теб,

мой малки Принце!

 

 

 

© Анна Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??