Apr 10, 2007, 9:16 PM

Слънчева полянка... 

  Poetry
668 0 0
Слънчева полянка

Имах си една полянка -
храм цял от обич и слънца...
Сладка беше всяка дрямка,
приютена бях под тупащи сърца...

А птици и пеперуди политаха
към своя нестихващ копнеж,
в чудна дъга непрестанно се вплитаха,
сълзи и усмивки - невиждан валеж!

Аз сбирах плодове от нежност,
цветчета кичеха душата всеки ден,
залези и пристани - безбрежност
лято вечно рисуваха във мен.

****

Имах си една полянка,
храм цял... от обич и слънца.
Сега си имам бурени... и сянка.
Тръни, злост и разплакани лица.


© Сиси Валентинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??