Jun 19, 2020, 7:16 PM

Слънчево настроение 

  Poetry » Landscape
540 0 2

Ех, лято, лято. Прекрасно лято!
На слънцето със жарката целувка.
С небето ясно, с облаци от мляко,
осеяно със хиляди звезди.

Ех, лято, лято. Колко си уютно!
С милувката на топлия си ден.
Жива топлина събирам с пълни шепи
за зимния си дълъг ден.

Ех, лято, лято. Щедро лято.
Със вкус на мента, диня, сладолед.
Златни класове полюшват се в полята,
ще ни дарят с насъщния ни хляб.

Ех, лято, лято. Безгрижно лято.
С плажове, море и сърф.
С прохладна сянка под дърво клонато.
С пътешествия и детски смях.

Ех, лято, лято. Не свършвай лято!
Моля те, при мене остани!

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И аз благодаря за ласкаещата оценка.
  • С това дъждовно лято, с тази пандемия, твоите красиви стихотворения ми създадоха такива приятни усещания! Благодаря ти!
Random works
: ??:??