Feb 11, 2018, 10:48 AM

Слънчоглед 

  Poetry » Love
583 2 4

Преди да ме откриеш се прекръсти!
Откри ме между хилядите други,
с затворени очи и само с пръсти 
с допир по душевните ми фуги...

 

Сърцето занемяло ли усети, 
което носих в себе си случайно?
Или дочу римуващи поети,
редящи строфи в мене тайно?

 

Опари ли ръка на топлината,
с която палих пориви парливи?
Или те заслепих със светлината,
скътана в мен за мигове щастливи?

 

Не се поколеба, че аз съм тази,
която ще е твое огледало.
Жена, която образа ти пази
и с нейния го слива в едно цяло!

 

Преди да ме намериш се прекръстих! 
Очи затвори и с сърце ме гледа. 
Докосвайки ме – цяла се разлистих! 
Сега си Слънце – аз съм Слънчогледа! 

 

© Мария Божкова All rights reserved.

МаЖор

11.02.2018год. 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??