May 4, 2017, 10:57 PM

Къде сгреших 

  Poetry » Free verse
301 2 8

Сърцето и душата си на всичките раздавах

обичах всички и ги уважавах

но ето, че зад маските красиви,

ме чакали хиени – диви, гладни и кресливи.

 

Във всеки търсех човещината и доброто,

на лошотията отвръщах със усмивка,

но станеш ли добър в едни сърца,

веднага други те намразват за всеотдайността.

 

За някои, така и не успях добър да стана,

те искаха в краката им да лазя на колене

и същността ми горда твърде много подцениха,

накрая се сдобих със врагове, като пълчища.

 

За всичко мога да простя или пък – извиня,

но ако някой твърдо е решил да смаже моето достойнство

то аз ще стана Кронос и ще го приканя

земята да обича и хората да уважава...

 

© Борислав тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??