Dec 3, 2009, 6:18 PM

Смисъл 

  Poetry
341 0 2

СМИСЪЛ

 

Потъват пространствата,

чезнат годините,

в часовника цифри няма...

Съществува една дума в безкрая –

Мълчание.

 

Мъдростта е мълчание,

безкраят в сърцето е.

Само нозете стъпват по Твърд.

Защо ни е болка или признание,

щом няма смърт?

 

Животът е безкрайно движение

между светове.

Защо са ни къщи, коли…

 Извинения,

щом вечно пътници сме?

 

Защо тогаз се товарим

с имущества земни, с омраза

щом след живот ще ги изоставим?

 

По-добре да опазим

Любовта във сърцето си жива.

Тя е тази, единствена тази,

с която - и бедни да сме - сме щастливи.

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря.
  • "Тя е тази, единствена тази,
    с която - и бедни да сме - сме щастливи"
    Това е истината, Албена!
    Много е хубав твоят стих!
    Поздравления!
Random works
: ??:??