Jul 1, 2021, 8:53 PM

Смокини 

  Poetry
250 1 4

Смокините се напукват

надолу по пътя на юг.

Не спира никой. Не къса.

Врабците на дребно кълват.

Смокините падат след дъжд.

Изгниват в бриза, сред пясък.

Последна компания,

преди да поемат други посоки,

вероятно в съвсем друга плът.

Все така ароматни и диви

издигат се в Млечния път.

Само няколко птици видяха

как се засили дъждът.

© Лилия Минева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??