Dec 25, 2021, 11:05 AM

Снежна приказка 

  Poetry » Landscape, For kids
641 5 9

В двореца на зимата бяла,
кралица бушува, вилнее.
Обзавежда балната зала,
кристали подрежда и пее.

Повика звездите да слязят,
свещници с тях тя запали.
Покани снежинки да влязат,
килим от ефирност постави.

Скрежът в дантели изплете,
в изящни завеси превърна.
Елхови клонки преплете,
трон елегантен тя спретна.

За бала на зимата млада
от свила одежда облече.
Луната брошка ѝ стана,
гласът ѝ в сопрано потече.

Покани животни и птици
на бала на новата зима.
Кокетно с зора я накичи,
целуна дъщеря си любима.

За първи валс срамежливо,
ръка зимата нежно подаде,
а вятъра с чар, предпазливо,
сърцето с готовност ѝ даде.

В ръцете му тя се задъха,
отблясъци в диаманти искряха.
Аристократизъм в очите залъха,
в снежинков валс се въртяха.

Виелица дълго бушува,
сълзите... в нощта заблестяха.
Пожела от днес да царува...
красивата Зима..  камбани запяха.

Заспивай, детенце, заспивай...
Нощта е приказно бяла.
Сънувай, на бала танцувай...
утре е Коледа... твоя е цяла.

24.12.2021г.

© Теодора Атанасова All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимни приказки за лека нощ »

6 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??